Peter Jöback spelar just nu den kritikerrosade rollen som transsexuella Candy Darling i Jonas Gardells specialskrivna musikal ”Live är en schlager” på Cirkus i Stockholm, tillsammans med Helen Sjöholm och Johan Glans för att nämna några ur ensemblen.      

I april i år avslutade nyligen sin fantastiska framgångsrika sejour på Stockholms Stadsteater där han spelat titelrollen i en helt utsåld och hyllad "Sweeney Todd". Närmare 70.000 personer har sett föreställningen. Lägg till detta de 35.000 som såg Peter i höstens 7 arenakonserter med "I Love Musicals" såpasserar han en publiksiffra på 100.000 på ett halvår... 2012 och 2013 gjorde Peter succé i rollen som "Phantom of the Opera" i London's West End och på Broadway i New York. Där framträdde han också som förste svensk på anrika Tony Awards i juni 2013.

Den 21 maj gjorde Peter Jöback debut i Japan. Då gästade han den årliga konserten "Musical Meets Symphony" i Tokyo International Forum Hall.

Tillsammans med några japanska soliststjärnor och Peters vän och Phantom-kollega Ramin Karimloo gavs två slutsålda konserter med Tokyo symfoniorkester. Peters album "I Love Musicals" ges ut av Sony Japan där och den gjorde entré på 7e plats på den japanska listan.

I Skandinavien släpptes albumet "I Love Musicals". Peter framför låtar ur en rad världsberömda musikaler som The Phantom of the Opera, Cabarét , Jesus Chri
st Superstar, Chess, Kristina Från Duvemåla, Miss Saigon, Sweeney Todd med flera. Albumet gästas av solisterna Ma-Anne Dionisio och Katy Treharne, två av musikalvärldens stora internationella namn, uppbackade av den 38 man starka Stockholm Sinfonietta med kompband. Under ledning av maestro David White skapades denna exklusiva hyllning till musikalgenren i en studio på Skeppsholmen i Stockholm. "I Love Musicals - The Album" är en exklusiv inspelning av musikalklassiker i lyxförpackning och Peters första musikalalbum på sexton år. Se en film från inspelningen HÄR.

2014 fick en strålande start när Peter fick ta emot pris som Årets Artist på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Framröstad av tidningens läsare blev Peter i hård konkurrens med Icona Pop och Agnes utsedd till Årets Artist
Den 11 september 2014 har den nyskrivna musikalen "Livet är en Schlager" premiär på Cirkus i Stockholm där Peter Jöback spelar rollen som den transsexuella Candy Darling. Candy är bror till Mona som i musikalen spelas av Helen Sjöholm. Jonas Gardell står för manus och sångtexter och Fredriks Kempe för musiken. Peters låt "Annars Vore Jag Inte Jag" är tagen ur musikalen och finns på albumet "I Love Musicals" 
Lyssna på den i Spotify HÄR och iTunes HÄR. Biljetter till "Livet är en schlager" köper ni HÄR.

Den 14 juli åkte Peter till Norge för att gästa en avslutningskonsert under Tall Ships Race i Fredrikstad. Även Heidi Gjermundsen Broch medverkade och på scen är de båda uppbackade av en stor symfoniorkester. Hela kvällen avslutades traditionsenligt med ett fyrverkeri. elrollen i en helt utsåld och hyllad "Sweeney Todd". Närmare 70.000 personer har sett föreställningen. Lägg till detta de 35.000 som såg Peter i höstens 7 arenakonserter med "I Love Musicals" såpasserar han en publiksiffra på 100.000 på ett halvår... 2012 och 2013 gjorde Peter succé i rollen som "Phantom of the Opera" i London's West End och på Broadway i New York. Där framträdde han också som förste svensk på  anrika Tony Awards i juni 2013.

Den 21 maj gjorde Peter Jöback debut i Japan. Då gästade han den årliga konserten "Musical Meets Symphony" i Tokyo International Forum Hall. Tillsammans med några japanska soliststjärnor och Peters vän och Phantom-kollega Ramin Karimloo gavs två slutsålda konserter med Tokyo symfoniorkester. Peters album "I Love Musicals" ges ut av Sony Japan där och den gjorde entré på 7e plats på den japanska listan.

I Skandinavien släpptes albumet "I Love Musicals". Peter framför låtar ur en rad världsberömda musikaler som The Phantom of the Opera, Cabarét , Jesus Chri

st Superstar, Chess, Kristina Från Duvemåla, Miss Saigon, Sweeney Todd med flera. Albumet gästas av solisterna Ma-Anne Dionisio och Katy Treharne, två av musikalvärldens stora internationella namn, uppbackade av den 38 man starka Stockholm Sinfonietta med kompband. Under ledning av maestro David White skapades denna exklusiva hyllning till musikalgenren i en studio på Skeppsholmen i Stockholm. "I Love Musicals - The Album" är en exklusiv inspelning av musikalklassiker i lyxförpackning och Peters första musikalalbum på sexton år. Se en film från inspelningen HÄR.

2014 fick en strålande start när Peter fick ta emot pris som Årets Artist på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Framröstad av tidningens läsare blev Peter i hård konkurrens med Icona Pop och Agnes utsedd till Årets Artist

I början av november återvänder Peter till London för att denna gång göra tre helt egna exklusiva konserter ”An Evening WIth Peter Jöback” på den legendariska teatern St James Theatre Studio. Med sig har han sin fantastiska trio och London-publiken kommer bjudas på  låtar från Peters långa karriär, allt från de stora musikalerna till moderna pop-klassiker.