Efter fem intensiva månader i New York som huvudrollsinnehavare i världens största musikal ”The Phantom of the Opera” har Peter lagt masken på hyllan, för denna gång. Som förste svensk fick Peter det hedervärda uppdraget att spela ”The Phantom” på Broadway och möjligheten att uppträda på anrika Tony Awards som visas för miljonpublik världen över. Peter är en av fyra personer i hela världen som har fått möjligheten att spela ”The Phantom” både på Broadway och i West End.

Den 11/9 släpptes albumet ”I Love Musicals – The Album” där Peter framför utvalda låtar från musikalernas värld. Albumet innehåller låtar ur en rad världsberömda musikaler som The Phantom of the Opera, Cabarét , Jesus Christ Superstar, Chess, Kristina Från Duvemåla, Miss Saigon, Sweeney Todd med flera. Albumet gästas av solisterna Ma-Anne Dionisio och Katy Treharne, två av musikalvärldens stora internationella namn, uppbackade av den 38 man starka Stockholm Sinfonietta med kompband. Under ledning av maestro David White skapades denna exklusiva hyllning till musikalgenren i en studio på Skeppsholmen i Stockholm. ”I Love Musicals – The Album” är en exklusiv inspelning av musikalklassiker i lyxförpackning och Peters första musikalalbum på sexton år. Se en film från inspelningen HÄR.

I september tog Peter sin publik- och kritikerrosade föreställning med samma namn på en andra turnéomgång under temat ”The Broadway Edition”. Precis som i förra året tog han med Stockholm Sinfonietta och stjärnsolister från Broadway och West End. 

När Peter Jöback drog igång ”I Love Musicals”-turnén förra året var det med en storslagenhet som sällan skådats. De bästa låtarna från de största musikalerna, nummer som hans hjärta känner innan och utan framfördes och hyllningarna lät sig inte vänta. ”Det går förmodligen inte att göra en mer kärleksfull hyllning till musikalgenren” skrev Aftonbladet och Expressen lät oss veta att ”Peter är en av världens bästa musikalartister”. Även Göteborgs-Posten, Sydsvenskan och DN gav I Love Musicals betyg 4, Skånskan och CPH Culture… gav full pott! Precis som förra gången kommer Peter att bjuda på en exklusiv och stämningsfull konsert med det bästa ur världens musikaler. Med på årets turné är Ma-Anne Dionisio, Norm Lewis, Scarlett Strallen, Helen Sjöholm och Gunilla Backman. Se en kort introduktionsfilm till turnén HÄR. 

Peter presenterade sin egen herrkollektion som han lanserar i samarbete med SIR of Sweden under Stockholms modevecka. Kollektionen "A New York Wardrobe by Peter Jöback" är välskräddad och smakfullt chic inspirerad av New Yorks storstadspuls och den målmedvetne entertainern som där rör sig elegant mellan dagens möten och castings och stadens nattliv, partyn och premiärer. Se en kort introduktionsfilm HÄR. www.sir.se

Den 4 december gjorde Peter scendebut på Stockholms stadsteater som huvudrollsinnehavare i Stephen Sondheims klassiska skräcksaga om Sweeney Todd. Hans motspelerska är Vanna Rosenberg som har rollen som Mrs Lovett. Sweeney Todd spelas till den 30/4 2014. Biljetter finns HÄR